A macskabútor hasznossága, avagy Mirci első otthona

Miért éppen a macskabútor Mirci kedvence

Amikor macskatartásra adtuk a fejünket, talán még nem gondoltuk át teljesen, mire is vállalkozunk igazán. A kis szőrgombóc, aki az otthonunkba költözött, gyökerestől felforgatta az életünket. Rengeteg örömöt ad számunkra, de természetesen gondokkal és felelősséggel is jár minden egyes állat. Nagyon fontos hát, hogy tudatosuljon bennünk: a háziállat nem ajándék, legalábbis nem időszakos karácsonyi ajándék egy kiskutya vagy morálisan elfogadott a húsvétot egy élő nyúllal szebbé tenni. Tehát tudatosan válasszunk állatot, aki jobb esetben élete végéig, hosszú évekig fogja kísérni az utunkat – és az életünket ehhez kell berendeznünk ezentúl.

Sokan a kutyákat tartják igazán hűséges társnak, de az én kicsi cicám is igazi gazdifüggő. Beszereztem neki mindent tehát, ami boldoggá és egészségessé teheti. Almot, macskabútort, különböző konzerveket és tápokat, meg egy cicaágyat, de ezt szerintem nem igazán fogja használni, mert minden éjjel velem alszik. A másik kedvenc helye az én ágyam mellett a macskabútor.

Mirci és a macskabútor

Először egy kisebb szettel kezdtünk, mondván kis cica, talán kisebb mozgásigényekkel. Nos, a nagy macskabútor talán még tényleg nem lenne neki való, de egyszer mindenképpen beszerzünk majd egyet. Egy jó macskabútornak több funkciója is van. Egyrészt, az csak a cicáé, a privát kis szöge a lakásban. Szerintem erre minden introvertált állatnak nagy szüksége van ugyanis. A másik, amiért mindenképpen be akartunk szerezni egy macskabútort, az az, hogy megkíméljük a macskatámadástól a saját bútorainkat. Mirci persze így is sokat jár a kanapéra, de nem tekinti azt teljesen a sajátjának, így nem is rosszalkodik rajta sokat, inkább csak a szociális életét éli azon a helyen, amikor az ölünkbe szeretne ülni és szunyókálni egy keveset. Már az is nagyon jó dolog, én legalábbis annak tartom, hogy a magaslati macskabútort egy oszlop tartja, amely nem más, mint egy kaparófa tulajdonképpen. A macskák egyik kedvenc játékszere ugyanis a kaparó, ennek pedig egészségügyi okai is vannak, ott tudják élesíteni a körmeiket, amely elengedhetetlen egy ragadozó állatnál, még ha ő csak a konzervére és a játékaira is vadászik éppenséggel, nem valós zsákmányra. A bútor maga pihepuha anyagból van, és magaslati levegőt is szívhat ott a cica, bár természetesen korlátozottan. Nem tudom, miért szeretnek a macskák folyton magaslaton lenni. Talán a biztonságérzetüket adja az, hogyha jól rálátnak a környezetükre, még ha mások azzal is viccelődnek, hogy ezzel a tulajdonságukkal a felsőbbrendűségüket szeretnék kifejezni. Én nem hiszek az ilyesmiben, szerintem a cicák igenis aranyos állatok. Csak rá kell nézni Mircire, ahogy pislog kifelé a házikójából, és máris jobb kedvre derül az ember. A cicák igenis jobbá teszik az életünket, ezt csak azok nem látják be, akik nem is próbálják megérteni, milyen jó is egy kis pihepuha doromból golyó az ember ölében a téli hideg napokon.

Mire jó a macskabútor?

Egyszerre játék és berendezés ez a kis kiegészítő a cicának. Hasznos is, több szempontból. A kaparófa az egyik, de ezt már említettem. Alhat is benne a cica, pihenhet, elvonulhat, ha úgy érzi, túl sok volt a társaságból az adott napra. Segít lekötni a figyelmét és mivel a mi macskabútor tetejéről még egy plüss halacska is lóg le, ezért mondhatjuk, hogy játéknak is igazán ideális. Még a kis házikó tetejére is fel tud ülni Mircike, amit meg is szokott tenni rendszeresen.

Macskabútort az otthonunkba

Szerintem mindenki fejében megfordulhat az a fontos és kicsit sem elhanyagolható kérdés most, hogy miért is szerezzünk be macskabútort, mennyiért és hogyan. Talán mindegyikben tudok egy keveset segíteni. Ami azt illeti, ez egyigencsak mutatós egy darab, tehát amiatt semmiképpen sem kell aggódnunk, hogy majd elrondítja a nappalinkat vagy a vendégszobát, ha éppen oda fér be a macskabútor. Többféle színben és méretben kaphatóak ezek a bútorok, egy cicától egészen a tucatot tartó családokig, mindenki talál majd a számára leginkább megfelelő darabot, ebben biztos vagyok. Ma már a legbiztosabb, ha az interneten rendeljünk a hőn áhított játékot. Itt otthon, nyugodt körülmények között kutathatunk a megfelelő macskabútor megvásárlásakor. Megvitathatja ezt a döntést az egész család is, hiszen mindenkit érinteni fog. Ha pedig találtunk a kedvünkre való darabot, akkor irány a rendelés gomb, hiszen a házhozszállítással még a bútor hazajuttatása miatt sem kell aggódnunk. Már csak abban kell reménykednünk, hogy a cicának is tetszeni fog – ebben viszont biztos vagyok.

Összességében azt mondanám, számunkra igen hasznosnak bizonyult ez a kis játékszer, hiszen egy cicának nem csak a szükségletei kielégítéséhez kellenek felszerelések, hanem ahhoz is, hogy igazán a saját otthonának érezze a mi saját lakásunkat is. Én személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom a macskabútort, amely igazi játszótérré képes varázsolni az otthonunkat a cicánk számára. Jó böngészést kívánok mindenkinek, aki cicabútor vásárlásra adja a fejét.