Várandósan én a profi vegytisztítást választom

vegytisztitas_pic1

Így könnyíti meg az utolsó hónapokat a vegytisztítás

Nyolc hónapos terhesen az élet már nem olyan, mint régen. Persze nem cserélném el ezt az időszakot, majd egyszer szép emlék lesz, hogy a szívem alatt hordtam háromnegyed éven keresztül a kisfiam, viszont most annyira nem élvezem a dolgot, mint ahogy azt kellene. Habár nagy a romantikus körítése a terhességnek, valójában mindenki rendesen szenved vele, és előbb vagy utóbb segítségre lesz szüksége bizonyos dolgokban. Néhány praktikát osztok majd meg ezzel kapcsolatban, hogy talán másoknak is tudjak segíteni. Egyik ilyen a vegytisztítás, amiről most szó lesz, aztán majd ahogy időm engedi, hozok hosszabb és kisebb ötleteket is, amikkel az ember egy kicsit jobban elviselheti ezt a nehéz időszakot. Na de akkor nézzük is meg, hogy a profi vegytisztítás hogyan segíti a mindennapjaimat. 

vegytisztitas_pic2

A vegytisztítás segítségével tiszta marad a ház

Egy hónap múlva érkezik a baba, és az én hasam akkora, mint a ház, minden mozgás már edzésnek számít gyakorlatilag, mert extra tíz-tizenöt kilót cipelek, a bőröm feszül, közben belülről rugdosnak, és teljesen megváltozott a súlypontom is, ami miatt még állni sem olyan egyszerű. Hajolni egyáltalán nem tudok, és hadd ne mondjam, a fűzős cipőimet is klumpára kellett cserélnem. 

Úgyhogy a házimunka elvégzése nem csak munka lett, hanem egyenesen edzésből átment lehetetlen feladatba. Amire csak annyit tudtam reagálni, hogy akkor valamilyen alternatív megoldást kell találnom. Persze jöhetnek a kommentek, hogy akkor a férjemnek ideje besegítenie, de sajnos ő is sokat dolgozik. Mikor megtudtuk, hogy jön a baba, bevállalt egy csomó extra műszakot meg műszak utáni túlórákat is, hogy meglegyen mindene az első közös gyerekünknek. Az ő extra erőfeszítésének hála most van babaágyunk, babakocsink, kocsi ülésünk, elég pelenka néhány hónapra, mindenféle ruha, amit tud viselni a kicsi. Azonban egy gyerek mindenképpen nagyon sokba kerül, ahogy megszületik, még több mindenre is szükségünk lesz, úgyhogy nem hagyja abba a munkát, hogy most már ennyi mindenünk megvan. Már csak a pelenka is komoly összeget jelent a hónapban, és az állami támogatás sem fedezi azt teljesen, hogy én kiesek a munkából huzamosabb időre. Sajnos ilyen helyzetben élünk, de a lényeg, hogy tudtunk gyereket vállalni végül is, akit már nagyon régóta terveztünk. 

És itt jön a vegytisztítás a képbe: habár nem kerül két forintba, még mindig bőven jobban megéri a dolog, mintha a férjemnek kellene lemondania az extra óráit és itthon taposná a lavórban a takarókat meg ágyneműket. Persze ezeket eleve nem kell mindig takarítani, de amikor jön egy újszülött, akkor nem árt odafigyelni rá, hogy megfelelő tisztítást kapjon minden, ráadásul olyan vegyszerekkel, amelyek nem károsok a babákra. 

Nagytakarítás és vegytisztítás – maga a folyamat

Hogy hogyan is működik akkor a vegytisztítás? Amit tudok, összeszedek én a lakásban, hogy azért besegítsek, de mostanában nem vagyok a topon, úgyhogy annak is örülök, hogyha a saját ruháimat ki tudom teregetni meg tudok ebédet csinálni, amit ehetünk. Úgyhogy, amit nem érek el, vagy nehezebb, azt eleve a férjem szedi össze, még munka után is besegít az itthoni dolgokba. 

A háztól házig szolgáltatással mossuk ezeket a dolgokat. Én nem tudok vezetni, és nem tudom elvinni a dolgokat vegytisztításra, a férjem pedig mindig dolgozik, amikor ezeknek a cégek nyitva vannak. Ilyenkor azt csináljuk, hogy a kapu melletti kis fedett részre tesszük egy zsákban a dolgokat, én pedig beengedem a futárt, amikor jön, onnan könnyen ki tudja szedni, úgyhogy nekem nem kell nyolc hónaposan cipelnem. Elviszik a dolgokat, és másnap a futár hozza vissza őket. Ha van kedvem, akkor kisebb adagokban beviszem a házba, vagy hagyom őket a tárolóba, és akkor a férjem később behozza őket, együtt pedig mindent visszateszünk a helyére. 

Nem mondom, hogy sokáig így fogunk élni, mert azért én is ki tudom mosni a legtöbb dolgot, és maximum egy-két problémásabb anyagot fogok vegytisztítás segítségével megoldani, viszont ameddig terhes vagyok, és az első hónapokban mindig ott kell majd lennem a baba mellett, nem hiszem, hogy lesz rá elég energiám, hogy csak úgy elintézzek én mindent a ház körül. Most nehezebben mozgok, de később meg majd mindent a babához kell igazítani, és ellátni őt egész nap, ami úgy hallom, eleve vagy negyven órát venne igénybe egy nap. 

vegytisztitas_pic3

Ezért szeretem a vegytisztítást

Számomra a vegytisztítás nagyon megkönnyíti a terhességet, a nagytakarítást mindenképpen egyszerűbb így megoldani, és nem kell túl dolgoznom magam a terhesség alatt. Nem szeretem azokat a filmeket, amik azt mutatják be, hogy az ember még az utolsó nap is aktívan végzi a dolgát, miközben majd szépen elfolyik a magzatvíz, ha éppen egy liszteszsákot emel fel, hogy ebédet főzzön az ezer gyereknek. A fenét, még az ágyból is nehéz felkelni, és a vegytisztítás annyira nem költséges, hogy ne engedhetnénk meg magunknak, hogy emiatt nyugodtabb lehessen a várandósság időszaka. A vegytisztítás az egyik legjobb módszer, amire rászoktunk, és mindenkinek csak ajánlani tudom.