Ma már mindig használok véralkohol szint kalkulátort

véralkohol-szint-kalkulátor_pic1

Az élet véralkohol szint kalkulátorral sokkal egyszerűbb

Még mielőtt véralkohol szint kalkulátort használtam volna valaha, úgy éreztem, tudom, hogy hol a limitem, hogy mikor ülhetek újra autóba. Az ember hajlamos egyébként ezt hinni, amikor nem igazán ismer mást, a barátai sem használnak semmilyen ellenőrzést a fogyasztásukra. Mi is mindig csak szórakoztunk, és legtöbbször persze busszal mentünk haza, azért éjszaka elég rossz a közlekedés még a fővárosban is. Ilyenkor jó, hogyha van egy ütemezett sofőr még akkor is, hogyha csak másnap megyünk haza, de éppen ez történt, és mégsem működött. Ma már azonban teljesen más a helyzet, odafigyelek arra, hogy mikor mennyit iszom, és pontosan (viszonylag pontosan azért) tudom, mikor ülhetek újra a volán mögé. Szóval most az én példám kárán szeretném, hogy mindenki tanulhasson, és jobb döntéseket hozzon, mint én néhány évvel ezelőtt. 

véralkohol-szint-kalkulátor_pic2

A véralkohol szint kalkulátor előtt

Néhány éve még nem is tudtam, hogy létezik véralkohol szint kalkulátor, őszintén szólva, nem is gondolkodtam rajta, hogy vajon van-e egyáltalán ilyesmi. Nem nagyon érdekelt a dolog, mert annyira nem ittam sok alkoholt, és ha igen, akkor mindig jól kialudtam magam, még mielőtt útnak indultam volna. Sokszor voltam én a sofőr, mert fiatalon megtanultam vezetni, és a szüleimnek volt egy olyan régi kocsija, amit egyikük sem használt, így hát én lettem az üzemben tartója. A nagy öröm azonban, hogy ennyivel is felnőttebb vagyok, hamar alább hagyott, amikor egyszer bajba kerültem egy buli után. 

Nem akartam én felelőtlenül vezetni, az az igazság. Persze, autóval mentem a péntek esti buliba, azonban nem terveztem onnan egyhamar eljönni. Az egész egy véletlen volt, amit megoldhatott volna egyszerűen az, hogyha ránézek az órára. Azonban akkor rossz passzban voltam egy szakítás után, és csak mulatni akartam. Mivel házibuli volt, meg is tehettem, tudtam, hogy elalhatok a kanapén, és mindenkit jól ismertem, nem kellett attól félnem, hogyha kidőlök, akkor esetleg valaki visszaélne a helyzettel. Ehelyett én rontottam a saját helyzetemen. Ahogy azt előre meg is lehetett jósolni, egy idő után valóban kidőltem, akkor már nem tudom, hányadik felest ittam, és egy idő után már túl voltunk az „én még soha” több körén is, úgyhogy sokra nem emlékszem arról az estéről. Jobban mondva hajnalról, mert amikor felébredtem, mindenki aludt, a ház pedig úgy nézett ki, mint egy romhalmaz. Ott akartam maradni takarítani a többiekkel, de elég ramatyul éreztem magam, és délután dolgozni kellett mennem, úgyhogy gyorsan összepakoltam, mert megláttam, hogy reggel hét van. 

véralkohol-szint-kalkulátor_pic3

Azt hittem, már órák óta alhatunk, utoljára olyan kettő felé néztem az órára, és elég józannak éreztem magam, csak egy kicsit másnaposnak. Persze pont kifogtam egy közúti ellenőrzést szombat reggel fél nyolckor úton hazafelé. Ekkor már kezdtem aggódni, mert egyértelmű volt a kinézetemen, hogy egy buliból érkeztem, és nem voltam benne biztos, hogy minden alkohol elpárolgott a szervezetemből. Ki is akadt a szonda, mehettem az őrsre, elvettek a jogosítványomat és persze még szégyellhettem is magam, amiért alkoholos befolyásoltság mellett ültem kocsiba. Pedig tényleg meg voltam róla győződve, hogy már józan vagyok, azonban úgy tűnt, nem másnapos voltam, hanem még aznapos. Peches egy nap volt, az biztos. Később megkérdeztem a többieket, hogy mégis mikor dőltem ki, és kiderült, hogy miután én elaludtam, gyorsan a többiek is elmentek aludni még olyan fél hat felé, tehát összesen másfél óra telt el, nem is csoda, hogy maradt a szervezetemben alkohol. Ilyenkor persze jól jött volna a véralkohol szint kalkulátor, sajnos azonban még nem használtam. 

Ma, a véralkohol szint kalkulátorral

Ezek után próbáltam valamilyen megoldást találni. Nem járhattam mindig busszal, de a szórakozásból sem szerettem volna kimaradni fiatal felnőttként. Az ügyhöz végül ügyvédet fogadtam, mert semmi ötletem nem volt arról, hogy hogyan zajlik egy ilyen ügy, hogy mit kéne mondanom, hogy mi vár rám, hogy tényleg hónapokig nem fogok-e vezetni, hogy mennyit kell majd fizetnem. Az egész eset nagyon megrázó egy fiatal lány életében, aki csak szórakozni akart egyet egy szakítás után, és véletlenül nem nézett rá az órára, de egyébként elég felelősségteljesen él. Az ügyvéd azonban nagyon kedves volt, nem ítélt el, teljesen átérezte a problémát, és megértette, hogy mindenki követhet el hibát véletlenül. A segítségével egy minimális büntetést kaptam, ami amúgy nem is annyira minimális, mint hittem volna, de ezen a szinten ez mégis nagyon enyhének számított. Két hónapig nem ülhettem vezetőként autóba, és pénzbírságot is fizettem, emellett pedig nem úsztam meg büntetőpontok nélkül. Ez évekkel ezelőtt történt, és azóta sem lettek új pontjaim. 

A véralkohol szint kalkulátor használatát ajánlotta az ügyvéd, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, ma már minden szórakozásomkor pontosan naplózom az alkoholfogyasztásom, így nem kell félnem attól, hogy rosszkor állítanak meg az úton. A véralkohol szint kalkulátor sokat segít azóta is a biztonságos szórakozásban. 

A véralkohol szint kalkulátor használata

A véralkohol szint kalkulátort igen egyszerű használni, csak megadjuk a nemünket, testsúlyunkat, és általában egy listából tudjuk kiválasztani az italokat, ezekhez tudunk társítani időpontokat. A végén a véralkohol szint kalkulátor kiadja, hogy pontosan mikor is ülhetünk újra a vezetőülésre, de azért egy kicsit mindig hagyok rá időt, hogy azért biztos legyen az az eredmény. Ma már bátran merek közlekedni átszórakozott esték után, és nem kell attól tartanom, hogy büntetőpontokkal és bírsággal fogom végezni az estét. A véralkohol szint kalkulátor másnak is sokat segíthet, úgyhogy szerettem volna megosztani ezt a történetet.