A műterem fontossága a fotók készítésekor

Válasszunk megfelelő műtermet a fotózáshoz

Minden igényesebb és nagyobb cégnek szüksége van megfelelő reklámfotók készítésére, csakúgy mint a divatban és a médiában is. Portfólió készítéséhez is remek lehetőség egy műterem meglátogatása, ugyanis profibbnak és elhivatottabbnak tűnik az ilyen helyen készített fotósorozat, amely számos előnnyel is jár.

A műterem előnyei a természetes környezettel szemben

Persze a legszebb képek a szabadban készülnek – gondolják sokan, akik nem próbáltak még egy fotósorozatot összehozni a természetben, ahol számos zavaró tényező megjelenik. A földeken, ahol napraforgók és különböző növények között készíthetjük a képeket a fény sosem úgy süt, ahogy azt mi szeretnénk, a természetben bogarak repkednek mindenfelé, a szél a modell arcába fújja a haját, amit mi nem tudunk befolyásolni. Emellett nehéz megoldani a sminkelést és a frizura elkészítését is, hiszen vagy mindent a szabadban kell megtennünk, vagy korábban még egy megfelelő helyen, akkor viszont a frizurára és a sminkre is vigyáznia kell a fotózott alanynak. A stáb elhelyezése sem egyszerű, hiszen a semmi közepén biztosítanunk kell mindenki számára inni- és ennivalót, ülőhelyet, mosdót. Kész kisbusszal kell utaznunk ráadásul, ha ezek mellé még szeretnénk a fotófelszereléseket is magunkkal vinni – márpedig ezek létszükségletek. Ez persze csak egy példa a sok ezer közül, amiért megéri egy biztos műtermet bérelni a bizonytalan kültér helyett. Az időjárás sem lehet mindig az előnyünkre, hiszen a nap véges, míg a fotók nem biztos, hogy elég gyorsan készülnek, eleredhet az eső vagy lehűlhet annyira az idő, hogy ne érje meg elindulnunk sem otthonról.

Mit biztosít egy műterem ezzel szemben?

Számos probléma megoldását. A műtermek minimalistán berendezett nagy térrel kecsegtetnek, amelyek idálisak lehetnek bármilyen díszlet gyors felállításához vagy a hasonlóan minimalista képek elkészítéséhez is. Emellett állandó kellemes hőmérsékletben készíthetjük el a képeket, illetve a naplemente miatt sem kell aggódnunk, hiszen az ilyen stúdiók remek és többféle megvilágítási lehetőséggel is felszereltek, így kedvünkre válogathatunk a beállítások között. Nem kell csigaként magunkkal cipelnünk az összes felszerelést sem, ahogy a kinti fotóknál, ugyanis az ilyen stúdiók biztosítanak számunkra bizonyos felszereléseket, másokat pedig bérelhetünk. láthatjuk hát, milyen kényelmes is egy műteremben elkészíteni a képeket. Lesz hely és idő a frizura elkészítéséhez, nem kell félnünk, hogy a gondosan előkészített ruháknak valami baja lesz és a smink is a fotók előtt készülhet, így biztosan nem mosódik majd el. A stáb itt nyugodtan leülhet a műteremben vagy valamelyik szomszédos helyiségben, illetve mivel a városban található könnyedén elugorhatunk egy sarki kávézóba és az ebédrendeléssel sem lesz majd gondunk.

Hol találunk műtermet?

Több lehetőségünk is van. Vidéki városokban és a fővárosban is több stúdió vár minket felszerelt és kellemes műtermekkel, mint például a G3 műterem, amely a belvárosban várja a látogatóit, és a műterem mellett még több lehetőséget is felkínál számunkra a fotókészítéshez, mint a greenbox szoba vagy éppen a karácsonyi fotóstúdió, amely lassan ideális is lesz az ünnepi képek elkészítéséhez.

Bérelhető felszerelések a műteremben

Ahogy azt már fent is említettem, a műterem számos kelléket ingyen is biztosít a számunkra, de vannak olyanok is, amelyek bérelhetünk tőlük, esetleg minden felszereléshez is hozzáférhetünk egy bizonyos összegért, amely nagyban megkönnyítheti számunkra a munkafolyamatot, hiszen a kellékek és felszerelések mellett még emberi segítségre is igényt tarthatunk, ha saját stábunk nem lenne, vagy nem lenne elég. Mit használhatunk tehát ingyen? Ehhez az opcióhoz tartoznak a fekete és fehér cellek, reflektorok, napfényreflektorok, végtelenített fehér háttér, hasyboxok, fehér ernyők és stúdiótól függően még egyéb felszerelések is. Miket bérelhetünk? A stúdiók még számos kellékkel vannak felszerelve, amelyek szintén nagy segítséggel lehetnek számunkra, ha éppen valamilyen terméket mi magunk elfelejtettünk elhozni, vagy nincs is a birtokunkban, de szeretnénk igénybe venni. Ezek közé tartozik a papírháttér, a parabola, a különböző háttérpanelek, beauty dish-ek és ernyők használata is.

Ha tehát egy olyan helyen szeretnénk folytatni a képsorozatunkat, amely az időjárási viszonyoktól mentes, jutányos áron bérelhető ki, nem zavarhatnak bennünket kívülálló emberek, kellemes a hőmérséklet, tágas és világos, elérhető az internet, van hely benne minden előkészítésére, biztosítja számunkra a parkolási lehetőséget és számos egyéb kelléket és díszletet is, ne habozzunk, egy ilyen műterem lesz az ideális választás a tökéletes fotók elkészítéséhez. Remélem, mindenki megtalálja majd benne a számára legideálisabb kibontakozási lehetőséget. Nincs más hátra, ideje tehát előre is lefoglalnunk a termet, hogy mindenképpen el tudjuk készíteni a képeinket, amelyek persze a legfontosabbak az egész művelet során.